Download Tennis.jad Download Tennis.jar Download Tennis.zip (jad + jar)

Ik heb pas een nieuwe mobiele telefoon gekregen, een Nokia 6310i. Een telefoon waarin Java applicaties (J2ME) kunnen draaien. Als Java ontwikkelaar was dit mijn kans om met Java 2 Micro Edition (J2ME) te experimenteren.

Dus meteen de J2ME Wireless Toolkit van Sun geïnstalleerd, die werkt best goed. Het is makkelijk om een applicatie te ontwikkelen en te testen met de bijgeleverde emulatoren. Standaard emulatoren zijn bijgeleverd, andere kunnen toegevoegd worden. Ik heb een beetje geëxperimenteerd en een aantal applicaties gemaakt, één daarvan kan nog bruikbaar zijn ook! Als je hem wilt installeren en er gebruik van wil maken, ga je gang!

Deze applicatie is gemaakt op basis van de MIDP 1.0 specificatie, iedere telefoon of organizer die Java-enabled is zou deze applicatie moeten kunnen draaien.

Tennis score applicatie

Als je op TV wel eens een tenniswedstrijd kijkt, zie je dat de umpire op de stoel een soort van organizer heeft om de score bij te houden. Welnu, jouw Java-enabled telefoon kan dat vanaf nu ook. Ik heb een poging gedaan om de tennisregels voor wat betreft de telling in deze applicatie te stoppen. Het werkt inderdaad en kan misschien handig zijn bij het volgende toernooi op jouw club.

Download de Tennis applicatie hier en installeer hem op je telefoon of ander J2ME enabled apparaat. Raadpleeg de documentatie van je telefoon om de applicatie te installeren. Op een Nokia heb je de Nokia Application Installer nodig om een applicatie te installeren via Infrarood Communication tussen je PC and je telefoon. Op jouw telefoon werkt het misschien anders.

Gebruik van de Tennis Score Applicatie

Nadat je de applicatie hebt geïnstalleerd, is de beste manier om er mee te leren werken gewoon wat experimenteren en kijken wat de verschillende toetsen doen. De functie van de toetsen kan voor jouw telefoon net even anders zijn. Het onderstaande plaatje geeft aan wat de functies van de toetsen op een 6310i. Beweeg met je muis over de verschillende toetsen waarna een korte uitleg van de toets-functie verschijnt.

Geef een game aan de uit-speler in de eerste set Geef een game aan de uit-speler in de tweede set Geef een game aan de uit-speler in de derde set Verminder een punt in de eerste set voor de uit-speler Verminder een punt in de tweede set voor de uit-speler Verminder een punt in de derde set voor de uit-speler Geef een game aan de thuis-speler in de eerste set Geef een game aan de thuis-speler in de tweede set Geef een game aan de thuis-speler in de derde set Verminder met één game in de eerste set voor de thuis-speler Verminder met één game in de tweede set voor de thuis-speler Verminder met één game in de derde set voor de thuis-speler De uit-speler ontvangt een punt De thuis-speler ontvangt een punt Doet niets [neem telefoon op] Doet niets [verbreek verbinding] Opties (Over Tennis.../Bewaar wedstrijd/Wissel serveerder/Einde) Correctie: Ga één punt terug Geeft de speler aan die serveert Geeft de totale speeltijd aan

Korte Uitleg

We stellen ons twee spelers voor (of twee teams in de dubbel): een Gast speler en een Thuis speler (H) . Gebruik de Op en Neer toetsen om een punt een de uit-speler of de thuis-speler toe te kennen. Een sterretje geeft aan dat deze speler serveert. Als de andere speler serveert kun je dat aangeven met Opties, Service Wissel. Het sterretje zal dan achter de andere speler staan.

Als de wedstrijd is begonnen, zal de speeltijd onderaan in het scherm verschijnen.
Als er een fout in de score wordt gemaakt, kan dat gecorrigeerd worden met de back/terug toets. Er wordt dan één punt terug gegaan.

Binnenkomende oproepen of andere interrupties zullen de score ongemoeid laten. Iedere keer als de applicatie wordt onderbroken wordt de status bewaard. Zelfs als de applicatie wordt beëindigd door de gebruiker (met Opties, Einde) zal de huidige status en score bewaard blijven. Om een nieuwe wedstrijd te beginnen, kies dan Nieuwe Wedstrijd in het Opties menu.

De applicatie is tweetalig. Als de taal van de telefoon op Nederlands is ingesteld, presenteert de applicatie zich in het Nederlands, in alle andere gevallen is de taal van de applicatie Engels.

Veel plezier er mee!

Nog te doen:


Juridisch geneuzel

Deze applicatie wordt gratis ter beschikking gesteld. Ik neem geen enkele verantwoording voor een fout in de applicatie of andere schade die is ontstaan tijdens het gebruik van de applicatie.

Het is toegestaan om deze applicatie verder te verspreiden als de applicatie zelf niet is gewijzigd.

Het is niet toegestaan deze applicatie te verkopen.

© 2004, Leon Wubbe